Контракти.ua

474  —  22.04
Готуємо крафіни до Великодня: рецепт смачної, пухкої випічки
Готуємо крафіни до Великодня: рецепт смачної, пухкої випічки

Рецепт крафінів, які стануть прикрасою великоднього столу

Великодня випічка — одна з найсмачніших. Це і паски з найрізноманітнішим смаком, а також така випічка як крафіни. Пише ТСН. 

Перший крафін був створений в Австралії 2013 року і з того часу набув величезної популярності по всьому світові. Звичайно, ця оригінальна випічка підійде до будь-якого свята, а на Великдень — це може бути сама паска-крафін, а може бути як і доповнення до неї.

В основі випічки — здобне дріжджове тісто, розм'якшене вершковим маслом. Розповідаємо, як приготувати найсмачніші крафіни до свята

Рецепт крафінів до Великодня

Інгредієнти

  • Молоко — 220 мл,
  • Борошно — 700 г,
  • Яйце — 2 шт.,
  • Яєчні жовтки — 4 шт.,
  • Цукор — 80 г,
  • Ванільний цукор — 15 г,
  • Масло — 100 г для змащування, 80 г в тісто,
  • Дріжджі — 40 г,
  • Сіль — 1 ч. л,
  • Родзинки — 100 г

Приготування крафінів

  • Розмішайте молоко, дріжджі, цукор. Залиште на 15-хв.
  • Збийте міксером яйця та жовтки.
  • В борошно влийте суміш дріжджів, молока та цукру, додайте збиті яйця та розтоплене масло.
  • Замісіть тісто, щоб  воно не липло до рук. При потребі добавте ще борошну.
  • Поставте в тепле місце на 1 годину.
  • Розділіть тісто на три частини та зробіть крафіни.

Як це зробити? Кожну частину тоненько розкачайте, змастіть маслом і викладіть родзинки. Згорніть в рулет, розріжте вздовж. Кінці скрутіть равликом у вигляді башти.

  • Викладіть у форми і дайте постояти до 1 год. Із зазначеної кількості інгредієнтів може вийти 3-4 крафіни, залежно від розміру.
  • Випікайте  при температурі 180 градусів 10 хв, зменьшіть температуру до 170 та випікайте ще 30 хв.
Статьи по теме
Бездріжджова булочка: рецепт пухкої випічки з улюбленою начинкою
Бездріжджова булочка: рецепт пухкої випічки з улюбленою начинкою

Спробуйте приготувати на пательні цікаву булочку лише з трьох інгредієнтів.
31.08 — 299