Спробуйте приготувати звичайну капусту цим неординарним способом від знаменитого шеф-кухаря.
Я жодного разу не зустрічав людини, якій би не подобалися млинці або оладки. Дуже часто в тісто підмішують яблука або кабачки. Але сьогодні я вирішив додати білокачанну капусту, яку дуже люблю. І цей експеримент вийшов не просто вдалим, а просто-таки чудовим! Тому дуже рекомендую приготувати такі млинці з капустою і потонути в морі чудових смаків. Пише ТСН.
Час підготування —15 хвилин
Час приготування — 15 хвилин
Інгредієнти:
Для начинки:
Капуста (приблизно чверть) — 250-300 г
Сік лимона — 1 ст. л.
Сіль — 1 ч. л.
Для тіста:
Кефір — 300 мл
Борошно — 200 г
Яйце — 1 шт.
Цукор — 1 ч. л.
Сода - ½ ч. л.
Соняшникова олія (+100 мл для смаження млинців) — 3 ст. л.
Сіль — 1 щіпка
Сметана (для подачі) - за бажанням
Базилік (для подачі) — за бажанням
Покроковий рецепт:
Капусту (250-300 г) помийте і видаліть за необхідності верхні листки. Потім дуже дрібно посічіть ножем.
Перекладіть капусту в миску, додайте 1 ст. л. соку лимона і за смаком сіль. Ретельно перетріть капусту і залиште на 15 хвилин промаринуватися.
Приготуйте базове тісто для оладок. У миску налийте 300 мл кефіру, додайте в нього яйце, сіль, 1 ч. л. цукру, ½ ч. л. соди і 200 г борошна. Добре перемішайте вміст віничком до отримання однорідного тіста. Консистенція повинна вийти, як густа сметана.
Додайте в тісто 3 ст. л. рослинної олії і ще раз добре перемішайте.
Перемішайте капусту і гарненько відтисніть її руками, щоб видалити зайву вологу.
Перекладіть відтиснуту капусту в підготовлене тісто для млинчиків, добре розмішайте.
Смажте млинці з капустою і яйцем на сковороді з невеликою кількістю соняшникової олії (приблизно 100 мл). Викладайте по 1-2 столової ложки на млинець і підрум'яньте з двох сторін на середньому вогні по 1-2 хв. Подавайте капустяні млинці зі сметаною і листочками базиліку. Можете використовувати улюблений соус і зелень.
Готувати — це просто!
Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".