Контракти.ua

224  —  16.04
Млинці заварні на кефірі: рецепт із секретом
Млинці заварні на кефірі: рецепт із секретом

Заварні млинці виходять тонкими й ніжними, а секрет приготування полягає в тому, що в тісто додається окріп.

Млинці подавайте зі сметаною, джемом або загорніть у них будь-яку начинку. Вони добре відстають від сковорідки та легко перевертаються. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 300 г

Кефір - 500 мл

Яйце - 2 шт.

вода (окріп)

250 мл

Сода - 0,5 ч. л.

Цукор - 2 ст. л.

Сіль - 0,5 ч. л.

олія

  1. Збийте віничком яйця, цукор і сіль. Додайте кефір та перемішайте.
  2. В кип'ячену воду всипте соду та перемішайте. До цієї маси поступово, швидко й ретельно перемішуючи, додайте олію та просіяне борошно. З'єднайте з кефірною масою, знову все перемішайте.
  3. На розпечену сковороду, змащену олією, розподіляйте тонкий шар тіста та обсмажуйте млинці на середньому вогні до золотавого кольору з обох боків.

Поради:

  • Сковорідку можна змастити лише перед приготуванням першого млинця (все залежить від вашої сковороди).
  • Інгредієнти мають бути кімнатної температури.
  • Кефір використовуйте будь-якої жирності.