Контракти.ua

276  —  14.04
Солона карамель: рецепт приготування від шеф-кухаря
Солона карамель: рецепт приготування від шеф-кухаря

Чудово підходить для випічки, десертів або шоколадних цукерок.

Здатність здивувати смаком завжди вартує уваги. І коли йдеться про солодощі, варто звернути увагу на неочікувані поєднання. Шеф-кухар Жюль Вірінга вирішив поділитися секретом одного зі своїх найулюбленіших рецептів – солоної карамелі, яка стане ідеальною основою для вашої випічки, десертів або шоколадних цукерок. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Цукор - 230 г

Вершки - 280 г

Вершкове масло - 70 г

Глюкозний сироп - 50 г

Сіль - 3 г

Білий шоколад - 40 г

Приготування

Щоб приготувати солону карамель, спершу карамелізуйте цукор на середньому вогні до темного кольору. Помішуйте якомога менше, щоб він не кристалізувався. Поступово додайте вершки, вершкове масло, глюкозний сироп і сіль. Після досягнення температури 112°C перелийте суміш до миски і додайте білий шоколад. Обов’язково тримайте ручний блендер на дні чаші, щоб повітря не змішувалося з карамеллю.

Накрийте та залиште карамель охолонути до кімнатної температури перед використанням.

За словами шеф-кухаря, солона карамель, приготована за цим рецептом, вразить вас своїм багатим смаком та неповторним ароматом.