291 — 14.04
Рецепт курячих відбивних під грибною шубою
Відбивні з курячого філе – всіма улюблена страва. Ідеально підійдуть для обіду чи до святкового столу. Підготуйте відбивні та обсмажте їх у клярі.
Запечіть під "шубою" з ароматними грибами і сирною скоринкою. Пише ТСН.
Інгредієнти
філе куряче - 800 г
яйце - 2 шт.
борошно - 100 г
сир пармезан - 150 г
вершки 15-20% - 150 мл
печериці - 300 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
горіх мускатний - щіпка
перець чорний мелений
сіль
олія
- Куряче філе наріжте на шматки завширшки близько одного сантиметра. Відбийте через харчову плівку кухонним молоточком з обох боків. Посоліть і поперчіть. Кожне філе обваляйте в муці, потім – у збитому яйці. Обсмажте на розпеченій сковороді з олією до золотавого кольору.
- Печериці та цибулю очистьте і промийте. Гриби наріжте пластинами, а цибулю – півкільцями. Обсмажте на олії до готовності. Додайте сіль і мускатний горіх. Перемішайте. Влийте вершки і тушкуйте до загусання.
- Сир натріть на великій тертці.
- Викладіть обсмажені курячі відбивні на деко, застелене пергаментом, зверху розподіліть обсмажені гриби та посипте сиром.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
Поради:
- Сир можна використовувати будь-який.