Контракти.ua

318  —  11.04
Елементарний рецепт віденської паски на "нічному" тісті: швидко і просто
Елементарний рецепт віденської паски на

Якщо ви вперше будете готувати цього року великодню випічку, спробуйте спекти віденську паску. Готується вона набагато простіше за звичайну.

Опару потрібно поставити звечора, в вранці замішується тісто і випікається паска. Такий рецепт не завдає зайвих клопотів на кухні. Пише ТСН. 

Інгредієнти

вершкове масло - 130 г

борошно - 900 г

сухі дріжджі - 11 г

молоко 2,5% - 250 мл

цукор - 250 г

яйця - 3

сіль - 1 ч.ложка

ванільний цукор - 30 г

родзинки - 150 г

жовток - 1

молоко - 1 ст. ложка

Готувати віденську паску на "нічному" тісті надзвичайно просто:

  1. До теплого молока додаються сухі дріжджі, м'яке вершкове масло, цукор, яйця. Все ретельно перемішується вінчиком до однорідної консистенції. Після цього накривається харчовою плівкою, залишається в теплому місці на ніч.
  2. Вранці до опари насипається половина просіяного борошна, сіль та ванільний цукор і все добре перемішується ложкою. Родзинки промиваються, просушуються і також додаються до тіста.
  3. Просівається і додається друга частина борошна. Спочатку вимішується все ложкою, а пізніше — вже руками. Тісто вимішується приблизно 10-15 хвилин.
  4. Тісто ділиться на 3 частини (вийде три пасочки). З нього формуються кулі і викладаються у форми для випікання. Накриваються рушничком і залишаються приблизно на 90 хв для піднімання.
  5. Жовток змішується з 1 ст. ложкою молока — цією рідиною змащуються вершечки пасок. Випікаються вони у розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.