318 — 11.04
Елементарний рецепт віденської паски на "нічному" тісті: швидко і просто
Якщо ви вперше будете готувати цього року великодню випічку, спробуйте спекти віденську паску. Готується вона набагато простіше за звичайну.
Опару потрібно поставити звечора, в вранці замішується тісто і випікається паска. Такий рецепт не завдає зайвих клопотів на кухні. Пише ТСН.
Інгредієнти
вершкове масло - 130 г
борошно - 900 г
сухі дріжджі - 11 г
молоко 2,5% - 250 мл
цукор - 250 г
яйця - 3
сіль - 1 ч.ложка
ванільний цукор - 30 г
родзинки - 150 г
жовток - 1
молоко - 1 ст. ложка
Готувати віденську паску на "нічному" тісті надзвичайно просто:
- До теплого молока додаються сухі дріжджі, м'яке вершкове масло, цукор, яйця. Все ретельно перемішується вінчиком до однорідної консистенції. Після цього накривається харчовою плівкою, залишається в теплому місці на ніч.
- Вранці до опари насипається половина просіяного борошна, сіль та ванільний цукор і все добре перемішується ложкою. Родзинки промиваються, просушуються і також додаються до тіста.
- Просівається і додається друга частина борошна. Спочатку вимішується все ложкою, а пізніше — вже руками. Тісто вимішується приблизно 10-15 хвилин.
- Тісто ділиться на 3 частини (вийде три пасочки). З нього формуються кулі і викладаються у форми для випікання. Накриваються рушничком і залишаються приблизно на 90 хв для піднімання.
- Жовток змішується з 1 ст. ложкою молока — цією рідиною змащуються вершечки пасок. Випікаються вони у розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.