Контракти.ua

173  —  10.04
Рецепт пісних гречаних котлет із грибами
Рецепт пісних гречаних котлет із грибами

Відваріть гречку або візьміть готову, обсмажте гриби, моркву й цибулю.

Сформуйте котлети та обсмажте їх на олії. Страва виходить смачною і ситною. Пише ТСН. 

Інгредієнти

крупа гречана - 0,5 скл.

Вода - 1 скл.

гриби печериці - 120 г

морква - 1 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

борошно - 1 ст. л. і для панірування

перець чорний мелений

сіль

олія - 3-4 ст. л.

  1. Гречану крупу промийте. Залийте її водою і доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні 20 хвилин.
  2. Цибулю й моркву очистьте, помийте. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на середній тертці.
  3. Гриби промийте під проточною водою і дрібно наріжте шматочками.
  4. Обсмажте на олії до готовності гриби з цибулею і морквою. Остудіть. Додайте відварену гречку, перець, сіль, борошно та одну чайну ложку олії. Все добре перемішайте.
  5. З одержаної маси сформуйте котлети та обваляйте їх у борошні. Обсмажте з обох боків на розпеченій сковороді з олією на середньому вогні 3-4 хвилини до рум'яної скоринки.

Поради:

  • Всю масу можна злегка перебити блендером.