318 — 06.04
Салат із шинкою, печерицями, сиром та кукурудзою: простий рецепт
Приготуйте такий салат із простих продуктів, які завжди є під рукою. Якщо у вас не знайдеться свіжих грибів, замініть їх маринованими.
Ідеальне поєднання ароматної шинки, пікантного сиру, грибів, кукурудзи та свіжих помідорів. Салат заправте майонезом або сметаною перед подаванням. Пише ТСН.
Інгредієнти
Шинка - 200 г
Печериці - 300 г
сир твердий - 200 г
майонез - 2 ст. л.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
кукурудза консервована - 5 ст. л.
помідори свіжі - 2 шт.
часник - 1 зубчик
олія - 2 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
зелень петрушки чи кропу - гілочка
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- Печериці помийте та наріжте пластинами.
- На сковороді з олією обсмажте цибулю до м'якості. Додайте гриби і обсмажте, доки випарується волога. Посоліть і остудіть.
- Шинку наріжте соломкою, а твердий сир - довгими брусками.
- Розріжте помідори на чотири частини, видаліть серцевину і наріжте соломкою.
- Часник натріть на дрібній тертці.
- У мисці з'єднайте гриби, шинку, сир, кукурудзу, помідори, часник, перець та сіль за смаком. Заправте майонезом, перемішайте. Викладіть у салатник і прикрасьте зеленню.
- Шинку можна замінити на ковбасу.