295 — 01.04
Рецепт картопляної запіканки з грибами
Картопляна запіканка з грибами – це проста, недорога страва, яка урізноманітнить ваше меню під час посту. Вона готується з картопляного пюре, обсмажених грибів і сметанного соусу.
Страва виходить соковитою, ситною, з апетитною рум'яною скоринкою. Пише ТСН.
Інгредієнти
Картопля - 500 г
гриби печериці - 250 г
яйце - 2 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
масло вершкове - 2 ст. л.
олія
перець чорний мелений
сіль
- Картоплю очистьте й помийте. Відваріть у підсоленій воді до готовності 15-20 хвилин. Злийте воду. Додайте яйце і вершкове масло та розімніть у картопляне пюре.
- Цибулю очистьте і дрібно наріжте. Гриби вимийте, наріжте пластинами. На розігрітій сковороді з олією обсмажте цибулю і гриби до готовності. Посоліть, поперчіть.
- Для соусу до сметани додайте одне яйце, сіль і збийте віночком.
- До змащеної вершковим маслом форми викладіть половину картопляного пюре, далі на нього рівномірним шаром – обсмажені гриби, на гриби – решту картопляного пюре, а верхній шар змастіть сметанним соусом.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин.
Поради:
Гриби можна використовувати як свіжі, так і заморожені.