Контракти.ua

295  —  01.04
Рецепт картопляної запіканки з грибами
Рецепт картопляної запіканки з грибами

Картопляна запіканка з грибами – це проста, недорога страва, яка урізноманітнить ваше меню під час посту. Вона готується з картопляного пюре, обсмажених грибів і сметанного соусу.

Страва виходить соковитою, ситною, з апетитною рум'яною скоринкою. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Картопля - 500 г

гриби печериці - 250 г

яйце - 2 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

масло вершкове - 2 ст. л.

олія

перець чорний мелений

сіль

  1. Картоплю очистьте й помийте. Відваріть у підсоленій воді до готовності 15-20 хвилин. Злийте воду. Додайте яйце і вершкове масло та розімніть у картопляне пюре.
  2. Цибулю очистьте і дрібно наріжте. Гриби вимийте, наріжте пластинами. На розігрітій сковороді з олією обсмажте цибулю і гриби до готовності. Посоліть, поперчіть.
  3. Для соусу до сметани додайте одне яйце, сіль і збийте віночком.
  4. До змащеної вершковим маслом форми викладіть половину картопляного пюре, далі на нього рівномірним шаром – обсмажені гриби, на гриби – решту картопляного пюре, а верхній шар змастіть сметанним соусом.
  5. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин.

Поради:

Гриби можна використовувати як свіжі, так і заморожені.