344 — 01.04
Пивний сирний суп: оригінальний американський рецепт
У холодний день немає нічого прекраснішого за ароматний і калорійний сирний суп із трьома видами сиру.
Пивний сирний суп: оригінальний американський рецепт. Пише ТСН.
Інгредієнти
Бекон - 200 г
Цибулина - 1 шт.
червоний болгарський перець - 1 шт.
халапенйьо - 1 шт.
чебрець, дрібно нарізаний - 1 ст. л.
Борошно - чверть склянки
вершкове масло - 4 ст. л.
Пиво - півтори склянки
курячий бульйон - 2 склянки
густі вершки - 1 склянка
сир чедер гострий - 170 г
сир чедер - 110 г
сир Пеппер Джек (можна замінити схожим сиром із перцем) - 60 г
сіль та свіжомелений перець за смаком
- Натріть сир.
- Подрібніть овочі, чебрець і наріжте бекон.
- У великій суповій каструлі готуйте бекон на середньому або сильному вогні, доки він не стане хрустким, близько 7 хвилин.
- Шумовкою перекладіть бекон на тарілку, застелену паперовим рушником.
- Злийте весь жир із бекону, крім 1–2 столових ложок.
- Додайте цибулю, болгарський перець, халапеньйо та чебрець і готуйте, поки овочі не стануть м'якими, близько 5 хвилин.
- Зменшіть вогонь до середнього і додайте вершкове масло, помішуючи, поки|доки| воно повністю не розтане.
- Посипте овочі борошном і перемішайте, доки борошно повністю не вбереться. Після того, як борошно додано, додайте пиво, постійно помішуючи, поки суміш не загусне.
- Повільно додайте курячий бульйон та вершки та перемішайте до повного змішування. Доведіть до слабкого кипіння.
10. Додайте тертий сир по жмені, доки він не розплавиться.
11. Посоліть і поперчіть до смаку і додайте приготований бекон.
12. За бажання можна додати зелень, часник або гострі оливки.