Контракти.ua

456  —  31.03
Грибний суп із гречкою: смачний і пісний рецепт
Грибний суп із гречкою: смачний і пісний рецепт

В піст гриби — важливе джерело життєвої енергії, а суп — це завжди гарна ідея, особливо, коли за вікном весна не поспішає тішити нас теплом.

Готувати грибний суп найкраще з білих грибів: сушених або заморожених. Але, якщо їх немає, можна замінити будь-якими іншими грибами. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • 50 г сушених або 500 г морожених білих грибів
  • 2-3 картоплини
  • 1 морква середнього розміру
  • 1 цибулина
  • 70 г гречаної крупи
  • 2-3 лаврових листки
  • 1 пучок зелені
  • сіль і перець за смаком

Гриби вимочіть у воді або розморозьте, наріжте шматочками і залийте водою, відваріть.

На окремій сковороді підсмажте на олії нарізану картоплю, моркву і цибулю.

Вийміть із супу гриби, а замість них додайте підсмажені овочі, варіть протягом 20-30 хвилин, після чого додайте гречку, лавровий лист, перець і сіль.

Все це варіть ще протягом 15 хвилин, після чого зніміть суп з вогню і дайте настоятися близько пів години, потім подавайте, прикрасивши зеленню.

Софія Яроцька

Більше пісних рецептів шукайте тут: Які страви готувати в піст

Статьи по теме
Грибний суп із гречкою: смачний і пісний рецепт
Грибний суп із гречкою: смачний і пісний рецепт

В піст гриби — важливе джерело життєвої енергії, а суп — це завжди гарна ідея, особливо, коли за вікном весна не поспішає тішити нас теплом.
24.01 — 546