Контракти.ua

264  —  30.03
Пампушки з часником: рецепт приготування
Пампушки з часником: рецепт приготування

Що може бути кращим, ніж борщ із пампушками з часником.

Пампушки з часником – це не просто смачний додаток до борщу, а справжня розкіш для смакових рецепторів. Пише ТСН. 

Кулінарна блогерка Крістіна Брзак поділилася рецептом приготування надзвичайно смачних і пухких пампушок з часником.

Інгредієнти

Борошно - 370 г

Цукор - 30 г

Сіль - 10 г

дріжджі свіжі - 20 г

молоко - 180 мл

масло вершкове - 130 г

яйце - 3 шт.

часник - 2-3 зубки

кріп - за смаком

Приготування

В теплому молоці розчиніть дріжджі. У великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте 60 г мʼякого вершкового масла та 1 яйце і 1 жовток. Замішайте до утворення м'якого тіста. Якщо воно занадто липке, можна додати трохи борошна.

Залиште його відпочити протягом 1 години. Розділіть тісто на 10-12 рівних частин і сформуйте кульки. Помістіть булочки до форми для випікання і залиште ще на 40 хвилин. Змішайте 30 мл молока та 1 яйце. Змастіть цією сумішшю пампушки. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте протягом 30 хвилин.

Поки пампушки випікаються, розтопіть 70 г масла, додайте дрібно нарізаний часник, кріп і сіль за смаком. Після випікання пампушок змастіть їх цією сумішшю.

Готово.

Пампушки з часником – це не просто страва, а справжній шедевр української кулінарії.