Контракти.ua

341  —  29.03
Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт
Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт

Тост з авокадо та яйцем - це смачна та корисна страва, яка легко готується і відмінно підходить для сніданку.

Тост з авокадо та яйцем легко готується, ідеально підходить для сніданку, перекусу або обіду. Рецептом поділився лікар Тім Тіутан. Пише ТСН. 

Авокадо містить здорові жири та антиоксиданти, які сприяють зниженню ризику серцево-судинних захворювань та запалення. Яйця багаті білком та вітамінами, що підтримують м'язову та нервову системи. Цільнозерновий хліб додає в страву волокна та інші корисні речовини та забезпечує відчуття ситості та енергії протягом дня.

Інгредієнти

Цільнозерновий хліб - 1 шт.

Авокадо - 1 шт.

Яйце - 1 шт.

Оливкова олія - 1 ст. л.

Лимонний сік - 1 ст. л.

Сіль - дрібка

Перець - дрібка

Мікрозелень - за смаком

Приготування

Розріжте авокадо навпіл уздовж. Видаліть кісточку. Використовуйте ложку, щоб зачерпнути м’якоть авокадо. Розімніть виделкою. Вичавіть лимонний сік і посоліть, поперчіть за смаком та перемішайте.

Підсмажте скибочку хліба за бажанням.

Розігрійте сковороду на середньому слабкому вогні, додайте масло. Обережно влийте яйце в сковороду, коли масло розігріється. Накрийте сковороду кришкою та готуйте приблизно 2-3 хвилини, поки білки не стануть непрозорими, а навколо жовтка не з’явиться біла плівка.

Розкладіть приблизно 1½ подрібненого авокадо на тост. За бажанням додайте лимон. Акуратно покладіть яйце на авокадо. Приправте сіллю та перцем та додайте мікрозелень за смаком.

Готово.