Цей простий у приготуванні апельсиновий кекс - чудовий варіант для тих, хто шукає легку та смачну десертну страву.
Легким та смачним безглютеновим рецептом апельсинового кексу поділився кулінарний блогер Алессандро Вітале. Пише ТСН.
Апельсин - 1 шт.
Мигдальне борошно - 250 г
Цукор - 150 г
Картопляний крохмаль - 85 г
Вода - 80 мл
Розпушувач - 3 ч. л.
Приготування
Закиньте апельсин разом зі шкіркою у блендер і збийте. Додайте всі інгредієнти в кухонний комбайн і перемішайте, поки не утвориться густа паста. Якщо суміш рідка, додайте 1 столову ложку картопляного крохмалю. Викладіть суміш у форму для кексів і випікайте в розігрітій духовці 35-40 хвилин 170°C.
Щоб перевірити готовність, проткніть кекс шпажкою, і якщо вона суха – готовий.
Він може зберігатися в холодильнику близько 4 днів.
Цей кекс не лише простий у приготуванні, але й має корисні властивості завдяки шкірці апельсина, яка є джерелом вітаміну С та інших корисних речовин.