Контракти.ua

378  —  24.03
Апельсиновий кекс: легкий та смачний рецепт
Апельсиновий кекс: легкий та смачний рецепт

Цей простий у приготуванні апельсиновий кекс - чудовий варіант для тих, хто шукає легку та смачну десертну страву.

Легким та смачним безглютеновим рецептом апельсинового кексу поділився кулінарний блогер Алессандро Вітале. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Апельсин - 1 шт.

Мигдальне борошно - 250 г

Цукор - 150 г

Картопляний крохмаль - 85 г

Вода - 80 мл

Розпушувач - 3 ч. л.

Приготування

Закиньте апельсин разом зі шкіркою у блендер і збийте. Додайте всі інгредієнти в кухонний комбайн і перемішайте, поки не утвориться густа паста. Якщо суміш рідка, додайте 1 столову ложку картопляного крохмалю. Викладіть суміш у форму для кексів і випікайте в розігрітій духовці 35-40 хвилин 170°C.

Щоб перевірити готовність, проткніть кекс шпажкою, і якщо вона суха – готовий.

Він може зберігатися в холодильнику близько 4 днів.

Цей кекс не лише простий у приготуванні, але й має корисні властивості завдяки шкірці апельсина, яка є джерелом вітаміну С та інших корисних речовин.