Контракти.ua

463  —  18.03
Хрумкий хмиз на горілці: класичний рецепт
Хрумкий хмиз на горілці: класичний рецепт

Щоб хмиз вийшов хрустким, обов'язково додавайте в нього горілку, а тісто розкочуйте дуже тонко. Вам знадобляться борошно, яйця, горілка та олія.

З невеликої кількості інгредієнтів ви насмажите цілу гору солодкої випічки. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 200 г

Яйця - 2 шт.

Горілка - 1 ст. л.

Сіль - щіпка

Олія - 400 г

цукрова пудра

  1. У миску вбийте яйця, додайте горілку і сіль. Збийте віночком. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Викладіть його на стіл, присипаний борошном, і замішуйте доти, доки воно не стане еластичним і пружним, приблизно 8-10 хвилин. Накрийте харчовою плівкою та залиште за кімнатної температури на 20 хвилин.
  2. Потім розділіть тісто на чотири частини та розкатайте у тонкий пласт. Наріжте на вертикальні смужки завширшки 3-4 сантиметри, кожну смужку наріжте на ромби. У середині кожного ромба зробіть невеликий надріз і витягніть край через цей надріз.
  3. Розігрійте на великому вогні глибоку сковороду з олією і обсмажте хмиз невеликими порціями до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії. Викладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Горілку можна замінити коньяком чи ромом.
  • Замість сковороди використовуйте сотейник чи каструлю.