Контракти.ua

613  —  18.03.24
Свинина, запечена в духовці на ґратах: рецепт розкішної гарячої страви
Свинина, запечена в духовці на ґратах: рецепт розкішної гарячої страви

Запечене м'ясо можна подавати як гарячу страву або остудити, нарізати скибочками і викласти на блюдо. Чим довше ви маринуватимете м'ясо, тим ніжнішим і м'якшим воно буде.

Свинина на ґратах у духовці виходить із карамельною скоринкою, бо до маринаду входить мед. Для приготування страви нам знадобляться шматок м'яса та спеції. Пише ТСН. 

Інгредієнти

свиняча шия - 1 кг

паприка мелена солодка - 1 ч. л.

коріандр мелений - 1 ч. л.

перець чорний мелений - 1 ч. л.

сіль

мед - 1 ч. л.

кетчуп гострий - 1 ст. л.

паприка мелена - 0,5 ч. л.

  1. М'ясо промийте та обсушіть паперовим рушником. По всій поверхні зверху та знизу зробіть надрізи глибиною близько п'яти міліметрів. Посоліть, поперчіть. Посипте паприкою, коріандром та перцем. Добре утріть суміш у м'ясо з усіх боків.
  2. Загорніть м'ясо в плівку та відправте в холодильник на п'ять годин, а бажано на ніч.
  3. Викладіть м'ясо на решітку, під неї підставте деко. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 20 хвилин.
  4. Для глазурі змішайте мед, кетчуп та паприку. Перемішайте. Дістаньте м'ясо з духовки та змастіть його глазур'ю. Поставте знову в духовку на 20 хвилин.

Поради:

Для запікання можна використовувати свинячу грудинку.

Статьи по теме
Навіть дуже жорстка свинина стане ніжною й соковитою в цьому маринаді: кулінарний трюк професіоналів
Навіть дуже жорстка свинина стане ніжною й соковитою в цьому маринаді: кулінарний трюк професіоналів

Простий рецепт маринаду від професійних кухарів, який варто спробувати кожній досвідченій господині.
05.11 — 1853

Свинина, тушкована з чорносливом: традиційний рецепт
Свинина, тушкована з чорносливом: традиційний рецепт

Ароматне ніжне м'ясо, смак якого оцінять навіть гурмани.
27.12.24 — 593

Готуємо свинячу рульку: виходить смачна і соковита
Готуємо свинячу рульку: виходить смачна і соковита

Приготувати свинячу рульку вдома - це просто. А на виході ви отримаєте ароматне і соковите м'ясо.
07.02.22 — 6130