Контракти.ua

467  —  18.03
Свинина, запечена в духовці на ґратах: рецепт розкішної гарячої страви
Свинина, запечена в духовці на ґратах: рецепт розкішної гарячої страви

Запечене м'ясо можна подавати як гарячу страву або остудити, нарізати скибочками і викласти на блюдо. Чим довше ви маринуватимете м'ясо, тим ніжнішим і м'якшим воно буде.

Свинина на ґратах у духовці виходить із карамельною скоринкою, бо до маринаду входить мед. Для приготування страви нам знадобляться шматок м'яса та спеції. Пише ТСН. 

Інгредієнти

свиняча шия - 1 кг

паприка мелена солодка - 1 ч. л.

коріандр мелений - 1 ч. л.

перець чорний мелений - 1 ч. л.

сіль

мед - 1 ч. л.

кетчуп гострий - 1 ст. л.

паприка мелена - 0,5 ч. л.

  1. М'ясо промийте та обсушіть паперовим рушником. По всій поверхні зверху та знизу зробіть надрізи глибиною близько п'яти міліметрів. Посоліть, поперчіть. Посипте паприкою, коріандром та перцем. Добре утріть суміш у м'ясо з усіх боків.
  2. Загорніть м'ясо в плівку та відправте в холодильник на п'ять годин, а бажано на ніч.
  3. Викладіть м'ясо на решітку, під неї підставте деко. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 20 хвилин.
  4. Для глазурі змішайте мед, кетчуп та паприку. Перемішайте. Дістаньте м'ясо з духовки та змастіть його глазур'ю. Поставте знову в духовку на 20 хвилин.

Поради:

Для запікання можна використовувати свинячу грудинку.

Статьи по теме
Готуємо свинячу рульку: виходить смачна і соковита
Готуємо свинячу рульку: виходить смачна і соковита

Приготувати свинячу рульку вдома - це просто. А на виході ви отримаєте ароматне і соковите м'ясо.
07.02.22 — 6008

Світ відмовиться від м'яса для порятунку клімату - прогноз
Світ відмовиться від м'яса для порятунку клімату - прогноз

Глава найбільшого м'ясокомбінату в Європі вважає, що незабаром поласувати соковитим шматком яловичини зможе лише еліта.
19.10.21 — 1960

Какая свинина лучше – с рынка или из супермаркета
Какая свинина лучше – с рынка или из супермаркета

Мясо среди украинских потребителей теряет популярность из-за высоких цен. Но сейчас цена на свинину начала падать, хотя фермеры и говорят, что это ослабление – сезонное. Причем на рынках и в сетевых магазинах стоимость мяса уже различается где-то на 10%.
03.10.19 — 2254