Контракти.ua

352  —  16.03
Капустяні оладки: оригінальний рецепт
Капустяні оладки: оригінальний рецепт

Літо добре тим, що овочевий конвеєр працює безперервно. Одні овочі відходять, але встигають інші. На зміну огіркам і кабачків приходять помідори, баклажани і капуста.

Капусту ми використовуємо в основному в салати, тушкуємо, крутимо голубці. А чому б не приготувати з капусти оладки? Пише ТСН. 

Готуються капустяні оладки дуже швидко. Буквально за півг одини ви можете насмажити гірку оладок, які стануть повноцінним вечерею для всієї родини.

Інгредієнти:

  • 500 г капусти
  • 1 цибулина
  • 2 зубки часнику
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка борошна
  • кріп
  • олія
  • сіль

Приготування

Капусту дуже дрібно нашаткувати або натерти на тертці, посолити і добре пом'яти, щоб вона пустила сік.

До підготовленої капусти додати натерту цибулину, подрібнений кріп і пропущений через прес часник, вбити яйце, всипати борошно і добре вимішати до отримання однорідної маси.

Олію розжарити на сковороді і викладати приготовлену масу столовою ложкою. Смажити на середньому вогні з обох боків до утворення рум'яної скоринки.

На замітку

Подавайте капустяні оладки зі сметаною, натуральним йогуртом, аджикою або будь-яким іншим улюбленим соусом.

Крім кропу, можна використовувати зелень петрушки, кінзу, базилік або будь-яку іншу зелень або замінити їх готовими сухими сумішами — італійськими або прованськими травами.

Кількість борошна збільшуйте або зменшуйте залежно від того, яке виходить тісто. Воно повинно бути, як густа сметана.