Фритата — це традиційна італійська яєчня зі всілякими начинками.
Італійці готують фритату і з картоплею, і з макаронними виробами, і з овочами. Пропонуємо картоплю і спагеті відкласти до зими, а зараз скористатися сезонними дарами, а саме — кабачками. Пише ТСН.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок вимити і нарізати тонкими кружальцями. Очищену цибулю і часник подрібнити. Пармезан натерти на дрібній тертці.
У розігрітій олії злегка обсмажити цибулю, додати до неї кружальця кабачка з часником і смажити разом 5-7 хвилин.
Яйця посолити, поперчити, збити до отримання пишної однорідної маси, додати подрібнений базилік і половину норми пармезану, ввести обсмажені кабачки і акуратно перемішати.
Приготовану масу вилити в змащену олією форму, притрусити зверху пармезаном, який залишився, і запікати близько 15 хвилин за 180°С.
Кабачки вибирайте молоді, з ніжною шкіркою і насінням, в такому разі не буде необхідності їх чистити.
Базилік можна замінити будь-якою улюбленою зеленню.
Щоб надати фритаті особливий аромат, додайте в яєчну суміш італійські трави.
Фритату можна й не запікати, а смажити під кришкою на повільному вогні.