374 — 14.03
Куряча печінка у сметанному соусі: смачний та бюджетний рецепт
Особливість приготування курячої печінки в тому, що вона готується в соусі зі сметани та цибулі. Тому виходить ніжною та м'якою.
Курячу печінку в сметанному соусі подавайте до картопляного пюре, макаронів, гречки або рису. Пише ТСН.
Інгредієнти
куряча печінка - 700 г
ріпчаста цибуля - 2 шт.
сметана 10% - 400 г
часник - 2 зубчики
гірчиця - 1 ч. л.
Олія - 2 ст. л.
вершкове масло - 50 г
перець чорний мелений
- Курячу печінку очистіть від жовчних проток та плівок. Промийте та обсушіть. Розріжте навпіл.
- Цибулю наріжте півкільцями.
- На сковороді розігрійте олію та вершкове масло. Обсмажте цибулю до м'якості.
- До цибулі відправте курячу печінку і обсмажте усі вісім хвилин. Додайте дрібно нарізаний часник, перець, сіль, гірчицю та сметану. Перемішайте, протушкуйте п'ять хвилин. Потім накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще п'ять хвилин.
Поради:
- Сметану використовуйте будь-якої жирності.