Контракти.ua

348  —  13.03
Млинці креп сюзетт — французька класика: рецепт від Євгена Клопотенка
Млинці креп сюзетт — французька класика: рецепт від Євгена Клопотенка

Якщо ви хочете відчути романтичну атмосферу французького кафе, у вас є ідеальний спосіб — приготуйте надзвичайно простий і смачний французький десерт просто у себе на кухні.

Швидко і просто. Для цього нам знадобляться звичайні млинці, апельсин, цукор, коньяк і трохи вогню. І саме останній додасть цій страві божественного смаку, який легко може звести з розуму. Пише ТСН. 

Час підготування — 15 хвилин

Час приготування — 10 хвилин

Інгредієнти:

  • борошно — 130 г
  • молоко — 340 мл
  • яйця — 2 шт.
  • соняшникова олія (і додатково для смаження) — 2 ст. л.
  • цукор — 2 ст. л.
  • сіль — 1 щіпка

Для соусу:

  • апельсин сік і цедра великого апельсина — 1 шт.
  • цукор — 2 ст. л.
  • коньяк — 3 ст. л.

Приготування:

Приготуйте млинці. Борошно просійте. Змішайте в мисці яйце, сіль, цукор, рослинну олію і перемішайте віничком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Влийте молоко невеликими порціями і добре перемішайте. Сковорідку змастіть невеликою кількістю рослинної олії, за допомогою ополоника вилийте тісто на сковорідку і розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи сковорідку з боку в бік. Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік і випікайте ще одну хвилину. Готові млинці викладіть на тарілку.

Апельсин добре промийте і зніміть з нього тонку цедру за допомогою ножа або економки. Вичавіть сік апельсина і налийте його на чисту сковорідку. Додайте цедру і цукор, нагрійте до кипіння, щоб сік почав трохи упарюватися. Млинці складіть вчетверо у вигляді трикутників і викладіть на сковорідку з апельсиновим сиропом.

Тушкуйте млинці в сиропі протягом хвилини з кожного боку. Перевертайте їх за допомогою лопатки.

Влийте на сковорідку коньяк і запаліть його за допомогою сірника або запальнички. Будьте максимально обережними, коньяк дуже швидко спалахує. Не рекомендую вам підпалювати сковорідку з коньяком у безпосередній близькості від вогненебезпечних штор і в легкозаймистому одязі з довгим рукавом. Але не варто боятися цього процесу. Всього кілька секунд і алкоголь випарується, залишивши приємний післясмак. Викладіть млинці на тарілку. За бажання доповніть десерт кулькою вершкового пломбіру.

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".