363 — 08.03
Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт
Головним інгредієнтом маринування курячих стегенець є кефір. Завдяки кисломолочному продукту м'ясо виходить соковитим та ніжним.
Замаринуйте курячі стегенця в кефірі з додаванням приправи, часнику та гірчиці, а потім запікайте в духовці до рум'яної скоринки. Пише ТСН.
Інгредієнти
курячі стегна - 6 шт.
кефір - 600 мл
часник - 6 зубчиків
паприка солодка мелена - 1 ст. л.
гірчиця - 1 ч. л.
чорний мелений перець
сіль
олія
- Курячі стегенця промийте і обсушіть паперовим рушником.
- Часник очистіть і дрібно наріжте.
- У миску влийте кефір, додайте часник, паприку, гірчицю, перець та сіль. Перемішайте.
- М'ясо залийте маринадом із кефіру. Накрийте та відправте в холодильник на п'ять годин.
- Дістаньте м'ясо, видаліть надлишки маринаду. Викладіть на деко, змащене олією.
- Запікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 50-60 хвилин до рум'яної скоринки.
Поради:
- Кефір використовуйте будь-якої жирності або замініть натуральним йогуртом.