439 — 08.03
Капуста по-корейськи: рецепт пікантної закуски
Це пікантна хрумка закуска, яку багато хто любить, і варіант для тих, кому набридла звичайна квашена капуста. Особливий смак додають прянощі та часник.
Капуста готується просто й легко, а виходить смачною і корисною. Для приготування наріжте капусту квадратами, залийте маринадом і залиште маринуватися на кілька годин. Пише ТСН.
Інгредієнти
капуста білокачанна - 1 кг
вода - 100 мл
морква - 200 г
часник - 5 зубків
оцет столовий 9% - 4 ст. л.
коріандр мелений - 1 ч. л.
перець чилі - 1/2 ч. л.
куркума - 1/2 ч. л.
цукор - 1 ст. л.
сіль - 1,5 ст. л.
рослинна олія - 80 г
- Капусту наріжте на квадратні шматочки.
- Моркву вимийте та очистьте. Натріть на тертці по-корейськи.
- Часник очистьте і дрібно наріжте.
- В каструлі з'єднайте капусту, моркву й часник. Посипте цукром. Перемішайте та злегка перетріть руками (капуста має пустити сік).
- До сотейника налийте воду, олію, оцет, додайте сіль, коріандр, перець і куркуму. Перемішайте. Доведіть до кипіння та одразу залийте капусту. Ще раз перемішайте. Покладіть тарілку на капусту і поставте гніт (наприклад, банку з водою). Накрийте рушником. Залиште в теплі на 10 годин або на ніч. Зберігайте в холодильнику.
Поради:
- Приправи використовуйте за власним смаком.