Контракти.ua

276  —  06.03
Дорадо, запечений у духовці з лимоном та базиліком: рецепт розкішної та дієтичної страви
Дорадо, запечений у духовці з лимоном та базиліком: рецепт розкішної та дієтичної страви

Дорадо — це морська риба з ніжним білим м'ясом та невеликою кількістю кісточок. Достатньо просто посипати її спеціями, нафаршувати лимоном, базиліком та запекти в духовці.

Рибка добре пропікається і виходить ніжною, ароматною та соковитою. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Дорадо - 2 шт.

Лимон - 1 шт.

оливкова олія - 5 ст. л.

розмарин сушений - 0,5 ч. л.

базилік свіжий - 4 гілочки

перець чорний мелений

сіль

  1. Рибу очистіть від луски, обріжте плавці, видаліть нутрощі та зябра. Промийте та обсушіть паперовим рушником.
  2. Зробіть 3-4 надрізи з одного боку і натріть перцем і сіллю.
  3. Оливкову олію змішайте з розмарином і промажте рибу з двох боків. Залишіть маринуватися 20 хвилин.
  4. Лимон наріжте на часточки.
  5. У кожен надріз вкладіть часточку лимона, а в черевце - кілька часточок і базилік.
  6. Викладіть рибу на деко, застелене пергаментом. Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 20-25 хвилин. Викладіть на блюдо і прикрасьте овочами чи зеленню.

Порада:

  • Спеції використовуйте на свій смак.
  • Базилік можна замінити на будь-яку іншу ароматну зелень