370 — 06.03
Дорадо, запечений у духовці з лимоном та базиліком: рецепт розкішної та дієтичної страви
Дорадо — це морська риба з ніжним білим м'ясом та невеликою кількістю кісточок. Достатньо просто посипати її спеціями, нафаршувати лимоном, базиліком та запекти в духовці.
Рибка добре пропікається і виходить ніжною, ароматною та соковитою. Пише ТСН.
Інгредієнти
Дорадо - 2 шт.
Лимон - 1 шт.
оливкова олія - 5 ст. л.
розмарин сушений - 0,5 ч. л.
базилік свіжий - 4 гілочки
перець чорний мелений
сіль
- Рибу очистіть від луски, обріжте плавці, видаліть нутрощі та зябра. Промийте та обсушіть паперовим рушником.
- Зробіть 3-4 надрізи з одного боку і натріть перцем і сіллю.
- Оливкову олію змішайте з розмарином і промажте рибу з двох боків. Залишіть маринуватися 20 хвилин.
- Лимон наріжте на часточки.
- У кожен надріз вкладіть часточку лимона, а в черевце - кілька часточок і базилік.
- Викладіть рибу на деко, застелене пергаментом. Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 20-25 хвилин. Викладіть на блюдо і прикрасьте овочами чи зеленню.
Порада:
- Спеції використовуйте на свій смак.
- Базилік можна замінити на будь-яку іншу ароматну зелень