Шаурма вже давно стала улюбленою стравою багатьох українців. Вона смачна, поживна та ситна. І крім фаст-фуду, шаурму з задоволенням готують вдома самостійно. Так вона виходить ще більш смачною.
Як зробити легку та дієтичну шаурму вдома, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на відео кулінара Олександра Міля в Instagram.
Для м'яса
Для соусу
Загальна вага порції - 1200 г (400 г важить одна шаурма)
Кулінар радить цибулю маринувати - так вона значно смачніша. Потрібно її нарізати, додати цукор, оцет, залити окропом та залишити на 15 хвилин. Потім злити рідину.
М'ясо потрібно нарізати, краще брати індиче, а не куряче - воно не таке сухе.
Додати йогурт, олію, лимонний сік, видавити часник, додати сіль, перець, спеції до курки, паприку. Вимішуємо та обсмажуємо на середньому вогні по 5-7 хв з обох боків до золотистості.
Для соусу в тарілку влийте йогурт, майонез, додайте мед, лимонний сік, часник, сіль. Все розмішайте.
Беремо лаваш, змащуємо соусом. Викладаємо капусту, далі м'ясо, помідор, мариновану цибулю, трішки поливаємо соусом, підвертаємо краї та щільно скручуємо шаурму.
Обсмажуємо до золотистості з обох боків на грилі чи сковороді та подаємо гарячою.