Контракти.ua

240  —  29.02
Правильну відповідь знають одиниці: як правильно смажити охолоджені котлети – розморожувати чи ні
Правильну відповідь знають одиниці: як правильно смажити охолоджені котлети – розморожувати чи ні

Напівфабрикати, як-от заморожені котлети, чудово виручають, коли немає часу на приготування повноцінного обіду.

В замороженому вигляді котлети продаються в магазинах. Також багато хто готує цю страву заздалегідь у великій кількості, а пізніше заморожує, щоб мати змогу розігріти в будь-який момент. Пише ТСН. 

Але багатьох хвилює запитання: чи потрібно розморожувати заморожені котлети перед приготуванням? Відповідь може здивувати.

Професіонали стверджують, що розморожувати взагалі будь-які напівфабрикати перед приготуванням не потрібно. Ми робимо так радше за звичкою, а не тому, що це дійсно допомагає швидше приготувати страву чи покращує її смак.

Цілком достатньо витягнути заморожені котлети з морозильної камери і залишити на кілька хвилин за кімнатної температури без пакування.

Після цього просто викладіть їх на сковороду з розігрітою олією, доведіть до готовності на середньому вогні – і можна подавати до столу.

Зверніть увагу, щоб утворилася ароматна та хрустка золотава скоринка, треба кожен бік котлети просмажити приблизно 5-8 хвилин. А якщо ви переживаєте, що всередині котлети залишаться сирими чи замороженими, додайте до сковороди трошки киплячої води. Вистачить стільки, щоб покрити котлети до середини.

Якщо ж ви не любите золотаву скоринку чи дотримуєтеся певної дієти, можна тушити заморожені котлети на слабкому вогні 10-15 хвилин. Але в цьому разі додавання води є обов'язковим.

Такі ж заморожені котлети можете запекти в духовці. Розморожувати їх також не треба.