Контракти.ua

567  —  26.02
Макаронний салат: класичний рецепт
Макаронний салат: класичний рецепт

Як і всі найсмачніші гарніри, насправді чим довше цей салат зберігається в холодильнику, тим він смачніший, тому його рекомендують приготувати за день до подавання.

Макаронний салат: класичний рецепт. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Макарони - 500 г

Майонез - 200 г

білий оцет - 2 ст. л.

Цукор - 1 ст. л.

насіння селери - 1 ч. л.

гірчичний порошок - 1 ч. л.

сіль і свіжомелений чорний перець

болгарський перець - 1 шт.

морква - 1 шт.

червона цибулина - 1 шт.

часник для прикрашання

1. Доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водою. Готуйте макарони до стану "аль денте" згідно з інструкцією на пакованні. Злийте макарони і одразу промийте під прохолодною водою. Відкладіть убік, поки готуєте заправку.

2. У великій мисці змішайте майонез, оцет, цукор, насіння селери та гірчицю. Приправте за смаком сіллю і перцем.

3. Додайте в миску із заправкою охолоджені макарони разом із болгарським перцем, морквою та цибулею. Перемішайте, потім накрийте кришкою та покладіть до холодильника щонайменше на 1 годину. Перед подаванням спробуйте салат і за необхідності відрегулюйте приправи і заправку, додавши ще майонез, якщо макарони здаються сухими.