Контракти.ua

276  —  21.02
Шоколадна ковбаса: рецепт улюбленої дитячої солодощі
Шоколадна ковбаса: рецепт улюбленої дитячої солодощі

Шоколадна ковбаса – це класичний рецепт від дитинства, який можна приготувати в домашніх умовах із доступних інгредієнтів, а найголовніше – без випічки. Такий десерт може зберігатись у морозильній камері дуже довго.

Для приготування знадобляться печиво, вершкове масло, какао та молоко. Пише ТСН. 

Інгредієнти

печиво цукрове - 400 г

молоко - 120 мл

какао-порошок - 40 г

цукор - 150 г

вершкове масло - 200 г

горіхи волоські - 100 г

ванільний цукор - 1 ч. л.

  1. Половину печива поламайте руками на маленькі шматочки. Другу - подрібніть у дрібну крихту за допомогою качалки або блендера.
  2. Горіхи подрібніть на середні шматочки та викладіть до печива.
  3. З'єднайте молоко, цукор, ванільний цукор, какао-порошок. Перемішайте. Поставте на повільний вогонь та за постійного помішування доведіть до кипіння. Зніміть із вогню, трохи остудіть і в гарячу суміш додайте м'яке вершкове масло, нарізане на шматочки. Перемішайте.
  4. Шоколадною сумішшю залийте печиво з горіхами. Добре перемішайте.
  5. Викладіть масу на харчову плівку, надайте їй форму довгастої ковбаси і щільно закрутіть краї зв'яжіть ниткою. Готову ковбаску поставте до холодильника на чотири години для застигання, а бажано на ніч.
  6. Готовий десерт звільніть від плівки і наріжте на шматочки.

Поради:

  • Можна зробити одну велику заготовину або розділити масу на дві або кілька частин меншого розміру.
  • Печиво використовуйте будь-яке.