Контракти.ua

573  —  21.02
Печінка по-французьки: рецепт популярної гарячої страви
Печінка по-французьки: рецепт популярної гарячої страви

Щоб отримати м'яку та соковиту печінку, її не варто довго смажити та запікати. Спочатку печінку обсмажте в паніруванні, потім запікайте в духовці під овочевою та сирною шубою.

Для страви використовуйте печінку як яловичу, так і свинячу. Пише ТСН. 

Інгредієнти

печінка яловича - 600 г

цибуля ріпчаста - 2 шт.

морква - 1 шт.

борошно - 2 ст. л.

сметана 20% - 2 ст. л.

твердий сир - 120 г

перець чорний мелений

сіль

олія

  1. Печінку очистіть від плівки. Вимийте та наріжте на шматочки товщиною близько одного сантиметра.
  2. Борошно змішайте із сіллю та меленим перцем.
  3. У яйця додайте сіль і збийте вінчиком.
  4. Кожен шматочок печінки запануйте в борошні з усіх боків, потім в яєчній суміші. Викладіть на розпечену сковороду з олією та обсмажте по одній хвилині з кожного боку. Потім викладіть у форму для запікання.
  5. Сир натріть на великій тертці.
  6. Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на великій тертці.
  7. На сковороді з олією обсмажте цибулю до прозорості, а потім моркву, і обсмажте до готовності. Остудіть і додайте сметану, сіль, а потім перемішайте.
  8. На кожен шматочок печінки викладіть овочеву начинку, а зверху посипте сиром.
  9. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів15 хвилин.

Поради:

  • Печінку трохи підморозьте, так її можна буде просто нарізати.