Контракти.ua

495  —  20.02
Стейки з цвітної капусти з грибами й сиром у духовці: рецепт корисного гарніру
Стейки з цвітної капусти з грибами й сиром у духовці: рецепт корисного гарніру

Якщо ви не знаєте, як оригінально подати цвітну капусту з грибами й сиром, цей рецепт для вас. Соковитий стейк з апетитною скоринкою можна приготувати не лише з риби та м'яса, але і з цвітної капусти.

Страва дуже корисна, смачна та легка. Пише ТСН. 

Інгредієнти

капуста цвітна - 1 качан

печериці - 150 г

сир твердий - 150 г

часник - 1 зубок

перець чорний мелений

паприка солодка мелена - 1 ч. л.

олія оливкова - 1 ст. л.

олія рослинна - 1 ст. л.

сіль

  1. Цвітну капусту промийте та обсушіть. Обріжте листя й основу качана. Наріжте вздовж слайсами завтовшки 2,5–3 см.
  2. Гриби вимийте і наріжте пластинами. Часник очистьте і роздавіть ножем. Обсмажте гриби з часником на сковороді з олією до золотистого кольору. Часник видаліть.
  3. В невеликій мисці змішайте оливкову олію, солодку паприку, перець і сіль. Перемішайте.
  4. На деко, застелене пергаментом, викладіть капустяні стейки. Змастіть кожен шматочок сумішшю з оливкової олії та спецій. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
  5. Дістаньте капустяні стейки з духовки, викладіть на них гриби і посипте сиром, натертим на великій тертці. Знову покладіть до духовки та запікайте ще 10 хвилин до золотистого кольору.

Поради:

  • Свіжий часник можна замінити сушеним.