495 — 20.02
Стейки з цвітної капусти з грибами й сиром у духовці: рецепт корисного гарніру
Якщо ви не знаєте, як оригінально подати цвітну капусту з грибами й сиром, цей рецепт для вас. Соковитий стейк з апетитною скоринкою можна приготувати не лише з риби та м'яса, але і з цвітної капусти.
Страва дуже корисна, смачна та легка. Пише ТСН.
Інгредієнти
капуста цвітна - 1 качан
печериці - 150 г
сир твердий - 150 г
часник - 1 зубок
перець чорний мелений
паприка солодка мелена - 1 ч. л.
олія оливкова - 1 ст. л.
олія рослинна - 1 ст. л.
сіль
- Цвітну капусту промийте та обсушіть. Обріжте листя й основу качана. Наріжте вздовж слайсами завтовшки 2,5–3 см.
- Гриби вимийте і наріжте пластинами. Часник очистьте і роздавіть ножем. Обсмажте гриби з часником на сковороді з олією до золотистого кольору. Часник видаліть.
- В невеликій мисці змішайте оливкову олію, солодку паприку, перець і сіль. Перемішайте.
- На деко, застелене пергаментом, викладіть капустяні стейки. Змастіть кожен шматочок сумішшю з оливкової олії та спецій. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
- Дістаньте капустяні стейки з духовки, викладіть на них гриби і посипте сиром, натертим на великій тертці. Знову покладіть до духовки та запікайте ще 10 хвилин до золотистого кольору.
Поради:
- Свіжий часник можна замінити сушеним.