Контракти.ua

363  —  19.02
Червона шакшука: рецепт популярного єврейського сніданку
Червона шакшука: рецепт популярного єврейського сніданку

Шакшуку, ізраїльську страву із запечених яєць, яка популярна як сніданок, можна їсти і на обід чи вечерю.

Червона шакшука: рецепт популярного єврейського сніданку. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Цибуля - 1 шт.

червоний болгарський перець - 1 шт.

часник - 3 зубчики

харіса - 2 ст. л.

подрібнені помідори у власному соку - 1 банк

мелений кумин (зіра) - 2 ч. л.

мелений коріандр - 1 ч. л.

сіль та свіжомелений чорний перець

яйця - 8 шт.

петрушка - невеликий пучок

кінза - невеликий пучок

оливкова олія

1. Подрібніть цибулю та зелень, наріжте перець.

2. Розігрійте духовку до 180 градусів.

3. У великій сковороді, придатній для духовки, нагрійте олію на середньому вогні. Додайте цибулю та болгарський перець і обсмажте до м'якості, 4–5 хвилин. Додайте часник і обсмажте до появи аромату ще 1 хвилину.

4. Додайте харісу та готуйте 1 хвилину, постійно помішуючи. Додайте помідори, ще раз перемішайте і доведіть до кипіння. Додайте кмин і коріандр. Приправте сіллю та перцем. Варіть 10-15 хвилин, доки не з'явиться аромат.

5. Зробіть у томатному соусі 8 лунок і обережно розбийте в кожну по яйцю. Переставте сковороду в духовку і запікайте, поки яєчні білки повністю не затвердіють, але жовтки все ще злегка погойдуватимуться, 23-27 хвилин.

6. Прикрасьте шакшуку петрушкою та кінзою. Подавайте одразу з хлібом для вмочання.

Статьи по теме
Червона шакшука: рецепт популярного єврейського сніданку
Червона шакшука: рецепт популярного єврейського сніданку

Шакшуку, ізраїльську страву із запечених яєць, яка популярна як сніданок, можна їсти і на обід чи вечерю.
17.02 — 389

Червона шакшука: рецепт популярного єврейського сніданку
Червона шакшука: рецепт популярного єврейського сніданку

Шакшуку, ізраїльську страву із запечених яєць, яка популярна як сніданок, можна їсти і на обід чи вечерю.
27.10.23 — 864