Контракти.ua

470  —  19.02
Зелена шакшука: рецепт корисного сніданку
Зелена шакшука: рецепт корисного сніданку

Шакшука – страва з яєць, популярна в Ізраїлі на сніданок, але однаково смачна на обід або вечерю. Цей різновид готується зі шпинатом і халапеньйо.

Зелена шакшука: рецепт корисного сніданку. Пише ТСН. 

Інгредієнти

олія оливкова - 2 ст. л.

цибулина подрібнена - 1 шт.

часник - 2 зубки

халапеньйо (без насіння) подрібнений - 1 шт.

шпинат - 500 г

кумін - 1 ч. л.

Коріандр - неповна ч. л.

Яйця - 8 шт.

Хариса - 2 ст. л.

бульйон овочевий - 0,5 скл.

сіль і перець чорний свіжомелений

петрушка свіжа нарізана

кінза свіжа нарізана

перець червоний пластівцями

1. Розігрійте духовку до 180 градусів.

2. У великій сковороді, придатній для духовки, нагрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте цибулю та обсмажуйте до м'якості 4-5 хвилин. Потім додайте часник і халапеньйо, обсмажте до появи аромату ще 1 хвилину.

3. Додайте шпинат і готуйте, якщо використовуєте свіжий, 4-5 хвилин, поки він повністю не зів'яне, або якщо він розморожений – 1-2 хвилини, поки не прогріється.

4. Приправте куміном, коріандром, сіллю, перцем і харисою. Готуйте близько 1 хвилини, доки не з'явиться аромат.

5. Перекладіть суміш до чаші кухонного комбайна або блендера та подрібніть до стану пюре. Додайте бульйон і пюре для густоти й однорідності.

6. Протріть сковороду та змастіть антипригарним кулінарним спреєм. Вилийте назад суміш шпинату і дерев'яною ложкою зробіть вісім заглиблень.

7. Обережно розбийте до них яйця. Переставте сковороду до духовки та готуйте, поки яєчні білки повністю не затвердіють, але жовтки все ще трохи хитатимуться, 20-25 хвилин.

8. Посипте шакшуку петрушкою, кінзою та пластівцями червоного перцю до смаку. Подавайте негайно.