367 — 16.02
Паштет печінково-грибний: класичний рецепт
З мінімуму простих інгредієнтів отримаємо домашній та ароматний паштет із курячої печінки. У магазині такого ви точно не купите.
Ніжний паштет стане прикрасою, як для святкового столу, так і намащенням на хліб або тостер на сніданок або перекус. Пише ТСН.
Інгредієнти
печінка куряча - 500 г
печериці - 250 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
вершкове масло - 150 г
олія - 3 ст. л.
мускатний горіх - щіпка
перець чорний мелений
сіль
- Курячу печінку вимийте та очистіть від жовчних проток. Наріжте на невеликі шматочки і обсмажте на сковороді з олією до готовності.
- Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на великій тертці. Обсмажте до м'якості. Додайте нарізані пластинами гриби та готуйте до випаровування вологи, періодично помішуючи.
- Викладіть у блендер обсмажені овочі, курячу печінку, м'яке вершкове масло, мускатний горіх, перець та сіль. Подрібніть до однорідності. Остудіть і викладіть у лоток. Поставте до холодильника. За годину подавайте до столу.
Поради:
- Печінку можна використовувати будь-яку.