Контракти.ua

359  —  11.02
Свинячі реберця, тушковані в томатному соусі, з чорносливом: смачний рецепт
Свинячі реберця, тушковані в томатному соусі, з чорносливом: смачний рецепт

Щоб приготувати страву, яка просто тане в роті, вибирайте м'ясисті реберця з гарним прошарком м'яса. Апетитні реберця, тушковані в томатному соусі, виходять ніжними.

А чорнослив та мед нададуть м'ясу особливий смак та аромат. Ідеально підходять до будь-якого гарніру: картопляне пюре, макарони чи рис. Пише ТСН. 

Інгредієнти

свинячі ребра - 1 кг

томатний сік домашній - 500 г

чорнослив (без кісточок) - 150 г

мед - 2 ст. л.

цибуля ріпчаста - 4 шт.

лавровий лист - 2 шт.

чорний перець мелений

сіль

олія

  1. Чорнослив обдайте окропом і наріжте соломкою.
  2. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  3. Томатний сік з'єднайте із медом. Перемішайте.
  4. Свинячі ребра помийте та обсушіть. Наріжте на порційні шматочки.
  5. На розігрітій сковороді з розпеченою олією обсмажте м'ясо до золотистої скоринки. Потім додайте цибулю і обсмажте до напівготовності. Влийте томатно-медовий соус і перемішайте. Додайте чорнослив, лавровий лист, перець і сіль.
  6. Тушкуйте на середньому вогні під закритою кришкою 1 годину.

Поради:

  • Замість домашнього томатного соку можна використовувати готові томати у банці без шкірки.
Статьи по теме
Свинячі реберця, запечені в пиві: класичний рецепт
Свинячі реберця, запечені в пиві: класичний рецепт

Свинячі ребра, мариновані в пиві, подають і як гарнір, і як закуску. Реберця маринуються на ніч, і завдяки тривалому томлінню в темному пиві м'ясо виходить дуже ніжним і з хрусткою скоринкою.
08.01 — 941

Свинячі реберця, запечені в пиві: класичний рецепт
Свинячі реберця, запечені в пиві: класичний рецепт

Свинячі ребра, мариновані в пиві, подають і як гарнір, і як закуску.
13.10.23 — 1740