359 — 11.02
Свинячі реберця, тушковані в томатному соусі, з чорносливом: смачний рецепт
Щоб приготувати страву, яка просто тане в роті, вибирайте м'ясисті реберця з гарним прошарком м'яса. Апетитні реберця, тушковані в томатному соусі, виходять ніжними.
А чорнослив та мед нададуть м'ясу особливий смак та аромат. Ідеально підходять до будь-якого гарніру: картопляне пюре, макарони чи рис. Пише ТСН.
Інгредієнти
свинячі ребра - 1 кг
томатний сік домашній - 500 г
чорнослив (без кісточок) - 150 г
мед - 2 ст. л.
цибуля ріпчаста - 4 шт.
лавровий лист - 2 шт.
чорний перець мелений
сіль
олія
- Чорнослив обдайте окропом і наріжте соломкою.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- Томатний сік з'єднайте із медом. Перемішайте.
- Свинячі ребра помийте та обсушіть. Наріжте на порційні шматочки.
- На розігрітій сковороді з розпеченою олією обсмажте м'ясо до золотистої скоринки. Потім додайте цибулю і обсмажте до напівготовності. Влийте томатно-медовий соус і перемішайте. Додайте чорнослив, лавровий лист, перець і сіль.
- Тушкуйте на середньому вогні під закритою кришкою 1 годину.
Поради:
- Замість домашнього томатного соку можна використовувати готові томати у банці без шкірки.