Контракти.ua

512  —  08.02
Яловичина, запечена з яблуками: простий, але ефектний рецепт
Яловичина, запечена з яблуками: простий, але ефектний рецепт

Цей рецепт призначений для любителів смачних, гарячих страв із додаванням фруктів.

Для приготування шматочки м'яса, цибулі та яблука попередньо обсмажуються на сковороді, а потім заливаються вином і запікаються у духовці. Пише ТСН. 

Інгредієнти

яловичина (філе) - 500 г

цибуля ріпчаста - 2 шт.

яблука - 3 шт.

вино біле - 200 мл

вода - 100 мл

гірчиця діжонська - 2 ст. л.

приправа овочева - 1 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

олія - 2 ст. л.

  1. Яловичину промийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте шматочками, посипте приправою і обсмажте на олії з обох боків на сильному вогні 10 хвилин.
  2. Викладіть у форму для запікання.
  3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  4. Яблука наріжте невеликими скибочками, видаливши серцевину.
  5. Обсмажте цибулю у тій же сковороді, де готувалося м'ясо, додайте яблука. Обсмажуйте, поки цибуля не стане золотистою, потім додайте гірчицю, сіль, перець, воду та вино. Перемішайте та вилийте в м'ясо.
  6. Форму накрийте фольгою та відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.
  7. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин до зарум'янювання м'яса.

Поради:

  • Яблука використовуйте кисло-солодкі.
Статьи по теме
Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року
Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року

Цей рецепт суперніжної тушкованої яловичини готується на повільному вогні протягом кількох годин і заправляється морквою та картоплею.
20.02 — 392

Смажена яловичина з броколі: рецепт корисної та смачної страви
Смажена яловичина з броколі: рецепт корисної та смачної страви

Про користь броколі знають усі, хто цікавиться здоровим харчуванням. Яловичина - теж продукт корисний, крім того, вміст вуглеводів у цій страві настільки низький, що їсти її можна навіть тим, хто зараз на строгій дієті.
14.02 — 352

Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року
Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року

Цей рецепт суперніжної тушкованої яловичини готується на повільному вогні протягом кількох годин і заправляється морквою та картоплею.
13.02 — 367