498 — 06.02
Рецепт домашнього сальтисона
Домашній сальтисон – це альтернатива магазинній ковбасі. Для приготування будемо використовувати пластикову пляшку, в якій сальтисон виходить щільним чудової форми.
М'ясо відварюємо, кладемо до пляшки, ставимо до холодильника і отримуємо ковбасу: натуральну, без добавок та барвників. Пише ТСН.
Інгредієнти
свиняча рулька - 1 шт.
куряча грудка - 3 шт.
морква - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
часник - 3 головки
лавровий лист - 2 шт.
перець запашний горошком - 7 шт.
перець чорний мелений
сіль
- Свинячу рульку ретельно вимийте. Покладіть у каструлю, залийте водою. Додайте очищені моркву та цибулю. Варіть 2 години від моменту закипання. За годину до готовності додайте філе куряче, лавровий лист, перець горошком. Посолити і варити ще одну годину.
- Вийміть м'ясо, теплим відокремте від кістки. Наріжте на середні шматочки разом зі шкіркою. Додайте перець мелений, часник, видавлений через прес, сіль до смаку. Додайте 100 г бульйону, перемішайте.
- Візьміть пластикову пляшку, відріжте шийку. Вкладіть усередину пакет і заповнюйте м'ясом, утрамбовуючи ложкою. Закрийте цим пакетом і заберіть у холодильник на ніч.
- Коли сальтисон застигне, витягніть його з пляшки та пакета.
Поради:
- Приправи використовуйте на свій смак.
- Сальтисон зберігайте у фользі.