Контракти.ua

392  —  31.01
Пісочні рогалики з вареним згущеним молоком: класичний рецепт
Пісочні рогалики з вареним згущеним молоком: класичний рецепт

З доступних продуктів приготуйте смачний розсипчастий десерт, який довго залишається м'яким, але дуже швидко з'їдається.

Рогалики готуються на сметані і вершковому маслі, а як начинку використовуйте варене згущене молоко, яке за смаком нагадує карамель. Такий десерт особливо оцінять ваші діти. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 200-230 г

сметана 20% - 100 г

масло вершкове - 100 г

яйце (жовток) - 1 шт.

розпушувач - 0,5 ч. л.

пудра цукрова

дрібка солі

молоко згущене варене - 1 банка

До миски викладіть м'яке вершкове масло, сметану, жовток, сіль. Перемішайте. Всипте частинами просіяне борошно з розпушувачем. Замісіть тісто.

Розділіть на три частини, згорніть у кулю і покладіть до холодильника на 30 хвилин. Потім кожну кулю розкачайте на листи товщиною два міліметри і розділіть на вісім трикутників. На широкий край трикутника викладіть невелику кількість вареного згущеного молока. Скрутіть рогалик, починаючи з широкого краю. Вмочіть одним боком у цукор і викладіть на деко, застелене пергаментним папером, тонким кінцем вниз.

Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Присипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Тісто має вийти м'яким і не прилипати до рук.