341 — 28.01
Сирний пиріг: рецепт корисного десерту
Якщо ви любите випічку з сиром, вам обов'язково сподобається цей пиріг. Корисний десерт, який можна подати до чаю і дорослим та дітям.
Для приготування всі інгредієнти збийте, викладіть у форму та запікайте у духовці. Пиріг виходить ніжний та вологий, з легким сирним смаком. Пише ТСН.
Інгредієнти
Борошно - 220 г
Яйця - 2 шт.
сир 9% - 200 г
цукор - 200 г
вершкове масло - 100 г
розпушувач - 7 г
ванільний цукор - 1 пакет
родзинки - 100 г
дрібка солі
цукрова пудра
- Родзинки помийте та залийте окропом на десять хвилин. Злийте воду і просушіть їх.
- У миску викладіть м'яке вершкове масло і цукор. Збийте міксером п'ять хвилин. Потім додайте яйця, сир, ванільний цукор, сіль і ще раз збийте міксером до однорідної маси. Всипте просіяне борошно з розпушувачем і родзинками. Перемішайте тісто добре лопаткою.
- Дно та боки форми вистеліть пергаментом. Готове тісто викладіть у форму та розрівняйте його.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за 180 градусів 50 хвилин.
- Сирний пиріг витягніть із форми, трохи остудіть і посипте цукровою пудрою.
Поради:
- Сирний пиріг можна подати з джемом або сметаною.