Контракти.ua

303  —  27.01
Надзвичайно смачно: картопляні кульки-фрі з беконом і сиром
Надзвичайно смачно: картопляні кульки-фрі з беконом і сиром

Кулінарний блогер Сем Вей запропонував рецепт смажених у фритюрі картопляних кульок, вкритих беконом і сиром.

Надзвичайно смачно: картопляні кульки-фрі з беконом і сиром. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Картопля - 7 шт.

Бекон - 200 г

тим'ян - 1 пучок

часник - 4 зубчики

сир пармезан - 100 г

борошно - 2 ст. л.

сіль

чорний мелений перець

олія

Приготування

  1. Помийте та висушіть картоплю, викладіть на деко і проткніть кожну картоплину ножем у кількох місцях.
  2. Ще одне деко застеліть пергаментом, викладіть на нього полоски бекону.
  3. Картоплю та бекон поставте запікатися 25 хвилин до розігрітої на 200°С духовки.
  4. Дістаньте картоплю, почистьте її від шкірки та натріть на крупній тертці.
  5. Бекон дрібно поріжте ножем.
  6. Відділіть листя тим'яну від стебел і дрібно поріжте.
  7. Очистьте часник, натріть на дрібну тертку.
  8. Змішайте, картоплю, 2/3 бекону, часник, тим'ян, сіль, перець, борошно.
  9. Сформуйте картопляні кульки та обсмажте їх у великій кількості олії до золотистого кольору. За допомогою паперових рушників приберіть зайвий жир.

10. Присипте кульки сіллю, тертим пармезаном і залишком бекону.