370 — 27.01
Надзвичайно смачно: картопляні кульки-фрі з беконом і сиром
Кулінарний блогер Сем Вей запропонував рецепт смажених у фритюрі картопляних кульок, вкритих беконом і сиром.
Надзвичайно смачно: картопляні кульки-фрі з беконом і сиром. Пише ТСН.
Інгредієнти
Картопля - 7 шт.
Бекон - 200 г
тим'ян - 1 пучок
часник - 4 зубчики
сир пармезан - 100 г
борошно - 2 ст. л.
сіль
чорний мелений перець
олія
Приготування
- Помийте та висушіть картоплю, викладіть на деко і проткніть кожну картоплину ножем у кількох місцях.
- Ще одне деко застеліть пергаментом, викладіть на нього полоски бекону.
- Картоплю та бекон поставте запікатися 25 хвилин до розігрітої на 200°С духовки.
- Дістаньте картоплю, почистьте її від шкірки та натріть на крупній тертці.
- Бекон дрібно поріжте ножем.
- Відділіть листя тим'яну від стебел і дрібно поріжте.
- Очистьте часник, натріть на дрібну тертку.
- Змішайте, картоплю, 2/3 бекону, часник, тим'ян, сіль, перець, борошно.
- Сформуйте картопляні кульки та обсмажте їх у великій кількості олії до золотистого кольору. За допомогою паперових рушників приберіть зайвий жир.
10. Присипте кульки сіллю, тертим пармезаном і залишком бекону.