В піст гриби — важливе джерело життєвої енергії, а суп — це завжди гарна ідея, особливо, коли за вікном весна не поспішає тішити нас теплом.
Готувати грибний суп найкраще з білих грибів: сушених або заморожених. Але, якщо їх немає, можна замінити будь-якими іншими грибами. Пише ТСН.
Інгредієнти:
Гриби вимочіть у воді або розморозьте, наріжте шматочками і залийте водою, відваріть.
На окремій сковороді підсмажте на олії нарізану картоплю, моркву і цибулю.
Вийміть із супу гриби, а замість них додайте підсмажені овочі, варіть протягом 20-30 хвилин, після чого додайте гречку, лавровий лист, перець і сіль.
Все це варіть ще протягом 15 хвилин, після чого зніміть суп з вогню і дайте настоятися близько пів години, потім подавайте, прикрасивши зеленню.