Рецепт настільки простий, наскільки це можливо. Ви можете приготувати його, використовуючи лише руки й лопатку.
Ніжний сирний смак печива чудово доповнює лимонний курд (заварний крем із лимонним соком). Пише ТСН.
Цукор - 2/3 склянки
вершкове масло - 250 г
яйце - 1 шт.
ванільний екстракт - 1 ч. л.
Борошно - 2 та 1/4 склянки
Сіль - 1/2 ч. л.
лимонний курд (заварний крем) - 1/2 склянки
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть два дека пергаментним папером.
2. В чаші електричного міксера з насадкою-лопаткою збийте вершкове масло й цукор до отримання легкої та повітряної маси. Додайте яйце і ваніль та перемішайте до однорідної консистенції. Додайте в міксер борошно й сіль та перемішуйте на середній або низькій швидкості, доки не утвориться тісто.
3. Використовуючи невелику ложку для печива, сформуйте з тіста кульки вагою приблизно по 1 столовій ложці, катаючи кожну між долонями, щоб вони стали круглими. Розкладіть на підготовлених деках, залишаючи між кожним печивом відстань близько 2 сантиметрів. Пальцем, великим пальцем або тильним боком мірної ложки на ½ чайної ложки зробіть поглиблення в центрі кожної кульки.
4. Використовуючи ложку, кондитерський мішок або пакет зі зрізаним одним кутом, заповніть кожне заглиблення приблизно ½ чайної ложки лимонного курда. Працюючи з одним деком за раз, покладіть його до духовки та випікайте, доки він не стане трохи золотистим по краях, 10-12 хвилин. Перекладіть на решітку до повного остигання. Повторюйте, поки все печиво не буде сформоване та випечене. Зберігайте в герметичному контейнері до 4 днів.
Порада: