378 — 21.01
Медово-мигдалеве печиво з кунжутом: рецепт корисної випічки
Це печиво чудово підходить для шкільних обідів дітей, адже воно корисне для здоров'я та добре зберігається, містить багато корисних жирів і клітковини.
Насіння кунжуту, що знижує рівень холестерину, багате на поживні речовини та містить сполуку під назвою лігнан, яка регулює масу тіла. Пише ТСН.
Інгредієнти
Кунжут - 1/2 склянки
насіння соняшника - 1/2 склянки
мед - 3/4 склянки
мигдалева або арахісова олія - 3/4 склянки
мигдалеве борошно - 3/4 склянки
тертий кокос
- Розігрійте духовку до 180 градусів, підсмажте в ній кунжут і насіння соняшника протягом кількох хвилин на застеленому пергаментом деку, час від часу помішуючи і стежачи за тим, щоб вони не підгоріли.
- Коли насіння злегка підрум'яниться, дістаньте його з духовки та відкладіть убік.
- У невеликій каструлі на середньому вогні змішайте мед і мигдалеву олію та добре перемішайте, поки отримана суміш не стане теплою.
- У великій мисці змішайте мигдалеве борошно й кокос із підсмаженим насінням, додайте суміш меду та мигдалевої олії. Перемішайте.
- Ложкою візьміть із суміші кульки тіста розміром зі столову ложку та викладіть їх на застелене пергаментом деко для випікання. Злегка приплюсніть кожну кульку тильним боком ложки.
- Випікайте 7-9 хвилин, стежачи, щоб краї не підгоріли, оскільки мед швидко готується. Вийміть печиво з духовки на решітку і подавайте теплим або кімнатної температури.