533 — 19.01
Печінкові котлети з рисом: простий рецепт
Печінкові котлети виходять соковиті, а завдяки додаванню рису до фаршу – ще й легкі та ситні. Для приготування страви вам знадобляться доступні інгредієнти, такі як печінка, морква, цибуля та відварений рис.
Подавайте на обід або вечерю з овочевим гарніром, сметаною або вашим улюбленим соусом. Пише ТСН.
Інгредієнти
печінка куряча - 600 г
рис - ½ склянки
морква - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
борошно - 1,5 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
олія
- Печінку промийте, видаліть усі плівочки та кровоносні судини. Наріжте на шматочки.
- Рис промийте та відваріть до готовності. Остудіть.
- Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці. Обсмажте на розпеченій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистого кольору.
- До печінки викладіть цибулю з морквою, додайте перець та сіль. Перебийте у блендері до однорідної маси. Додайте відварений рис, борошно і перемішайте.
- На розігріту сковороду з олією викладайте ложкою печінкову суміш і обсмажуйте на середньому вогні з двох боків до готовності.
Поради:
- Якщо у вас немає блендера, всі інгредієнти можна перекрутити на м'ясорубці.
- Печінку використовуйте будь-яку.