Контракти.ua

435  —  15.01
Знімати квартиру чи купити свою: що краще
Знімати квартиру чи купити свою: що краще

OBOZ.UA розповів про головні відмінності між орендою житла чи купівлею свого. Дізнайтеся, які фактори слід врахувати перед прийняттям остаточного рішення про переїзд.

Вартість

Рішення про те, орендувати чи придбати квартиру у власність, значною мірою залежить від питання вартості. При зніманні житла початкові затрати відносно нижчі, оскільки немає необхідності вносити великий перший внесок або оплачувати витрати на закриття угоди. З іншого боку, власне житло може вимагати значних початкових інвестицій, але з часом можна отримати довгострокову економію порівняно з орендою.

Гнучкість

Зйомні квартири пропонують більшу гнучкість, коли мова йде про переїзд, оскільки людина не прив'язана до іпотеки чи власності. Натомість власне житло дає відчуття стабільності та свободу вносити зміни та перепланування житлового простору відповідно до власних вподобань та потреб.

Обслуговування

Обслуговування є важливим фактором при порівнянні оренди та купівлі житла. Зазвичай орендарі мають перевагу в тому, що вони покладаються на орендодавців або менеджерів з управління нерухомістю, які беруть на себе завдання з обслуговування житла. Тим часом, власники житла несуть відповідальність за утримання своєї власності, від дрібного ремонту до капітального, що вимагає як часу, так і коштів.

Довгострокове планування

У той час як оренда приносить короткострокову впевненість і миттєву рентабельність, власне житло дає можливість довгострокової безпеки і стабільності завдяки потенційному зростанню цін на нерухомість і збільшенню власного капіталу. Це гарантує стабільні умови оплати без підвищення орендної ставки та відсутності загрози погіршення житлових умов.

Раніше OBOZ.UA розповів про переваги та недоліки квартир-студій.

Статьи по теме
Самый безопасный город. Цены на первичную недвижимость в Ужгороде выросли на 75% за время войны
Самый безопасный город. Цены на первичную недвижимость в Ужгороде выросли на 75% за время войны

Ужгород стал одним из самых активных украинских городов в развитии первичного рынка жилья и ипотечного кредитования. Цены на первичную недвижимость в городе выросли на 75%, спрос увеличился вдвое по сравнению с февралем 2022 года.
22.07.23 — 491

У Києві зросли ціни на квартири: як власники перерахували вартість квадратного метра
У Києві зросли ціни на квартири: як власники перерахували вартість квадратного метра

За останній місяць квадратний метр у столиці здорожчав майже на 1000 грн – із 49 875 грн до 50 782 грн.
11.05.23 — 2281

Сергій Кравченко: Відновлення, відбудова, реновації – 3 кити українського ринку нерухомості
Сергій Кравченко: Відновлення, відбудова, реновації – 3 кити українського ринку нерухомості

Український ринок нерухомості за останні два роки стикнувся з неймовірними  перепадами - від піку купівельної спроможності до знищення десятків тисяч житлових та нежитлових будівель. Постраждали як звичайні українці, що залишились без дому, так і девелопери, які втратили свої об'єкти або вимушено їх зупинили. Про ситуацію на ринку ми поспілкувались із Головою Development Business Association (DBA) Сергієм Кравченком.  
04.05.23 — 6018