Цибулевий суп — одна з візитівок французької кухні.
Колись він був їжею бідняків, оскільки цибуля завжди була широко поширеною і дешевою. Сьогодні ж цибулевий суп подають практично у всіх паризьких ресторанах. Пише ТСН.
Очищену цибулю нарізати півкільцями і обсмажити в суміші вершкового масла і оливкової олії до м'якості, а потім тушкувати, помішуючи, на слабкому вогні до рум'яності. За кілька хвилин до готовності додати борошно.
Підготовлену цибулю залити гарячим бульйоном, посолити, поперчити, приправити чебрецем і варити за слабкого кипіння близько 1 години.
Багет нарізати тонкими скибочками і підсушити в духовці або на сухій сковороді.
Готовий суп розлити в бульйонні чашки, порційні горщики або керамічні миски, покласти в кожну пару грінок, притрусити тертим сиром і поставити на кілька хвилин в нагріту до 180°С духовку.
Тільки-но сир розплавиться і зарум'яниться, суп можна подавати.
Бульйон для цибулевого супу прийнято використовувати яловичий, але можете замінити його на курячий, індичий або овочевий. В крайньому разі варіть суп на воді, але тоді не чекайте особливого ефекту, оскільки смак супу багато в чому залежить від якості бульйону.
Можна додати до цибулі в кінці обсмажування трохи білого сухого вина або коньяку і протушкувати, поки вся рідина не випарується.