Цей італійський варіант яблучних оладок, приготований із цілих яблучних кілець, є традиційними ласощами на півночі Італії в районі озера Комо.
Італійські яблучні оладки: знаменитий рецепт. Пише ТСН.
Інгредієнти
сухі дріжджі - 1 ст. л.
тепла вода - 350 мл
борошно - 125 г
цукор - 1 ст. л.
Сіль - щіпка
яєчний жовток - 1 шт.
олія - 500 мл
яблука - 3 шт.
грапа - ч. л.
цукрова пудра для посипання
10. Нагрійте олію на середньому вогні. Щоб перевірити, чи готова вона, киньте невелику кількість тіста в олію. Якщо воно шипить і одразу спливає на поверхню, олія має правильну температуру.
11. Зануріть яблучні кільця в тісто, переконавшись, що вони рівномірно покриті з обох боків.
12. Акуратно помістіть кільця яблук із глазур'ю у гарячу олію.
13. Обсмажуйте кожен бік по кілька хвилин, поки він не набуде золотисто-коричневого кольору.
14. Викладіть оладки на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вони увібрали зайву олію.
15. Поки оладки ще теплі, посипте їх цукровою пудрою або обваляйте в ній.
16. Подавайте оладки одразу ж, поки вони ще теплі.