Контракти.ua

367  —  07.01
Смажена курка з бальзамічним соусом та журавлиною: незвичайний рецепт
Смажена курка з бальзамічним соусом та журавлиною: незвичайний рецепт

Цей рецепт смаженої курки з бальзамічним соусом і журавлиною зовсім нескладний, якщо ви не можете знайти свіжу журавлину, цілком можна використовувати заморожену; просто спочатку розморозьте та обсушіть ягоди.

Смажена курка з бальзамічним соусом та журавлиною: незвичайний рецепт. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Часник - 2 зубчики

оливкова олія екстра-класу - 3 ст. л.

Журавлина - 1,5 склянки

Курка - 8 частин

сіль та свіжомелений чорний перець

свіжий чебрець - 1 ст. л.

Розмарин - 1 ст. л.

соєвий соус - 1 ст. л.

бальзамічний соус - 1 ст. л.

1. У чаші кухонного комбайна або блендера подрібніть до однорідної маси часник, бальзамічний оцет, оливкову олію, соєвий соус і половину склянки журавлини.

2. Покладіть шматочки курки у великий пластиковий пакет і залийте курку маринадом. Закрийте пакет і поставте в холодильник на період від 30 хвилин до 1 години.

3. Розігрійте духовку до 190 градусів. Злегка змастіть велику сковороду або форму для запікання антипригарним спреєм.

4. Дістаньте курку з пакета, залишивши маринад. Покладіть шматочки курки в сковороду або блюдо шкірою донизу і приправте сіллю, перцем, чебрецем і розмарином. Посипте сковороду 1 склянкою журавлини, що залишилася.

5. Запікайте курку, доки шкіра не почне підрум'янюватися, а м'ясо майже буде готове, 20-25 хвилин. Переверніть курку і рясно змастіть кожен шматок маринадом, що залишився. Вилийте залишки маринаду.

6. Збільште температуру духовки до 220 градусів і готуйте, поки куряча шкіра не стане хрусткою, ще 5-8 хвилин. Подавайте негайно.