Контракти.ua

488  —  06.01
Карамельна шарлотка – рецепт смачного яблучного пирога
Карамельна шарлотка – рецепт смачного яблучного пирога

Рецепт шарлотки з карамелізованими яблуками.

Шарлотка з яблуками – напевно, один із найулюбленіших десертів осені, та й не лише. Приготувати його легко, інгредієнтів мало, і вони доступні практично будь-якої пори року. Пише ТСН. 

Можна урізноманітнити звичайну шарлотку та зробити її з карамелізованими яблуками як начинка. Такий пиріг з яблуками та карамеллю виходить дещо незвичайним і надзвичайно смачним.

Рецепт шарлотки з яблуками в карамелі

Інгредієнти для приготування тіста шарлотки:

  • цукор – 4 ст. л або 100 г,
  • мед – 1,5 ст. л, що дорівнює 50 г,
  • яйце – 1 шт.,
  • борошно – 6 ст. л або 180 г,
  • вершкове масло – пів стандартної пачки або 100 г,
  • розпушувач – пів ч. л або 7 г,
  • молоко – пів склянки, близько 120 г,
  • на смак прянощі – кориця, кардамон.

Інгредієнти для начинки шарлотки

  • яблука – 3 шт. середнього розміру або 300 г очищених,
  • цукор – пів склянки або 80 г,
  • масло вершкове – 20 г.

Приготування карамельної шарлотки

Готуємо начинку

  • Помиті яблука наріжте кубиками.
  • Розтопіть у сотейнику цукор до карамельного стану, поки він не стане бурштинового або темного кольору. Додайте 15 г вершкового масла, порізані яблука, перемішайте.
  • Варіть суміш, постійно помішуючи, поки не випарується рідина.

Готуємо тісто для шарлотки

  • Змішайте м'яке масло, цукор, мед і прянощі. Додайте яйце, знову перемішайте до однорідності.
  • Змішайте просіяне борошно з розпушувачем і додайте в основну масу. Влийте молоко, перемішайте.
  • Додайте карамелізовані яблука і знову перемішайте.
  • Форму для випікання викладіть пергаментом, вилийте тісто.
  • У розігрітій до 120°C духовці випікайте пиріг 50 хвилин. Збільште до 170°C температуру випікання та тримайте в ній шарлотку ще 5 хвилин.