488 — 06.01
Карамельна шарлотка – рецепт смачного яблучного пирога
Рецепт шарлотки з карамелізованими яблуками.
Шарлотка з яблуками – напевно, один із найулюбленіших десертів осені, та й не лише. Приготувати його легко, інгредієнтів мало, і вони доступні практично будь-якої пори року. Пише ТСН.
Можна урізноманітнити звичайну шарлотку та зробити її з карамелізованими яблуками як начинка. Такий пиріг з яблуками та карамеллю виходить дещо незвичайним і надзвичайно смачним.
Рецепт шарлотки з яблуками в карамелі
Інгредієнти для приготування тіста шарлотки:
- цукор – 4 ст. л або 100 г,
- мед – 1,5 ст. л, що дорівнює 50 г,
- яйце – 1 шт.,
- борошно – 6 ст. л або 180 г,
- вершкове масло – пів стандартної пачки або 100 г,
- розпушувач – пів ч. л або 7 г,
- молоко – пів склянки, близько 120 г,
- на смак прянощі – кориця, кардамон.
Інгредієнти для начинки шарлотки
- яблука – 3 шт. середнього розміру або 300 г очищених,
- цукор – пів склянки або 80 г,
- масло вершкове – 20 г.
Приготування карамельної шарлотки
Готуємо начинку
- Помиті яблука наріжте кубиками.
- Розтопіть у сотейнику цукор до карамельного стану, поки він не стане бурштинового або темного кольору. Додайте 15 г вершкового масла, порізані яблука, перемішайте.
- Варіть суміш, постійно помішуючи, поки не випарується рідина.
Готуємо тісто для шарлотки
- Змішайте м'яке масло, цукор, мед і прянощі. Додайте яйце, знову перемішайте до однорідності.
- Змішайте просіяне борошно з розпушувачем і додайте в основну масу. Влийте молоко, перемішайте.
- Додайте карамелізовані яблука і знову перемішайте.
- Форму для випікання викладіть пергаментом, вилийте тісто.
- У розігрітій до 120°C духовці випікайте пиріг 50 хвилин. Збільште до 170°C температуру випікання та тримайте в ній шарлотку ще 5 хвилин.