470 — 02.01
Минтай, тушкований у сметані з овочами: дуже простий рецепт
Минтай з овочами та сметаною на сковороді стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру: гречки, рису, картопляного пюре або тушкованих овочів. Сметана надасть рибі соковитості та вершкового смаку.
Для приготування вам знадобляться минтай, цибуля, морква та сметана. Пише ТСН.
Інгредієнти
Минтай - 500 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
борошно - 3 ст. л.
Морква - 1 шт.
Сметана - 300 г
Вода - 1 скл.
Часник - 1 зубчик
перець чорний мелений
сіль
олія
- Рибу почистіть, відріжте плавці, вийміть чорну плівку з черевця, вимийте і наріжте шматки. Перекладіть у миску, додайте сіль, перець, часник. Перемішайте.
- Обваляйте рибу в борошні і обсмажте на олії з двох боків і перекладіть на тарілку.
- Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на великій тертці.
- Обсмажте на олії до золотистого кольору.
- У мисці з'єднайте сметану, сіль, перець, часник. Додайте воду, одну столову ложку борошна. Перемішайте.
- Викладіть рибу на моркву із цибулею. Вилийте сметанну заливку та тушкуйте на повільному вогні під закритою кришкою 15 хвилин. Перекладіть на тарілку та подавайте до столу.
Поради:
- Для приготування страв можна використовувати як цілі тушки, так і філе.