Контракти.ua

374  —  28.12.23
Салат із креветками та овочами: вишукана закуска на святковий стіл
Салат із креветками та овочами: вишукана закуска на святковий стіл

Ця страва з улюблених креветок здивує вас легкістю у приготуванні та пікантністю смаку. Вам знадобляться: креветки, помідори, червона цибуля, петрушка, лимонний сік та оливкова олія.

Легкий і низькокалорійний салат може стати чудовою закускою до келиха вина. Пише ТСН. 

Інгредієнти

креветки заморожені - 300 г

помідори "Чері" - 250 г

цибуля червона салатна - 1 шт.

цибуля зелена  - 1 перо

петрушка - 1-2 гілочки

лимонний сік - 1 ч. л.

олія оливкова - 1,5 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. До каструлі налийте підсолену воду і доведіть її до кипіння. У киплячу воду покладіть креветки і варіть дві хвилини.
  2. Готові креветки очистьте.
  3. Помідори вимийте і наріжте на четвертинки.
  4. Цибулю очистьте і наріжте тонкими півкільцями.
  5. Петрушку та цибулю дрібно порубайте.
  6. Змішайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть. Заправте салат лимонним соком та оливковою олією.

Поради:

  • Головне – не переварити креветки, інакше вони стануть гумовими.