417 — 24.12.23
Запечені в листковому тісті курячі гомілки: незвичайний рецепт
Чудовий спосіб оригінально приготувати гомілки. Страва має дуже апетитний і святковий вигляд.
Сік від ніжок під час запікання просочує тісто, від цього воно стає хрустким із золотавою скоринкою, а м'ясо буде м'яким, ароматним і соковитим. Пише ТСН.
Інгредієнти
гомілка куряча - 7 шт.
тісто листкове бездріжджове - 500 г
яйце (жовток) - 1 шт.
часник - 2 зубки
соєвий соус - 2 ст. л.
паприка солодка мелена - 1 ч. л.
перець чорний мелений
кунжут
рослинна олія
- Курячі гомілки помийте та обсушіть паперовим рушником, а потім складіть до миски. Додайте видавлений через прес часник, соєвий соус, паприку і перець. Все ретельно перемішайте та залиште на 30 хвилин.
- Обсмажте гомілки на сильному вогні на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до отримання золотавої скоринки.
- Листкове тісто попередньо розморозьте, злегка присипте борошном і розкачайте пласт товщиною 0,5 см. Розріжте на смужки шириною 1-2 см.
- Кожну гомілку обгорніть смужкою тіста з вузького боку по спіралі. Кістки гомілок, не закриті тістом, обгорніть фольгою.
- Викладіть гомілки на деко, застелене пергаментом, на відстані одна від одної. Змастіть тісто жовтком і присипте кунжутом.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 40-45 хвилин.
Поради:
- За бажанням шкірку з гомілок можна зняти.
- Листкове тісто використовуйте як дріжджове, так і без дріжджів.