Контракти.ua

389  —  24.12.23
Запечені в листковому тісті курячі гомілки: незвичайний рецепт
Запечені в листковому тісті курячі гомілки: незвичайний рецепт

Чудовий спосіб оригінально приготувати гомілки. Страва має дуже апетитний і святковий вигляд.

Сік від ніжок під час запікання просочує тісто, від цього воно стає хрустким із золотавою скоринкою, а м'ясо буде м'яким, ароматним і соковитим. Пише ТСН. 

Інгредієнти

гомілка куряча - 7 шт.

тісто листкове бездріжджове - 500 г

яйце (жовток) - 1 шт.

часник - 2 зубки

соєвий соус - 2 ст. л.

паприка солодка мелена - 1 ч. л.

перець чорний мелений

кунжут

рослинна олія

  1. Курячі гомілки помийте та обсушіть паперовим рушником, а потім складіть до миски. Додайте видавлений через прес часник, соєвий соус, паприку і перець. Все ретельно перемішайте та залиште на 30 хвилин.
  2. Обсмажте гомілки на сильному вогні на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до отримання золотавої скоринки.
  3. Листкове тісто попередньо розморозьте, злегка присипте борошном і розкачайте пласт товщиною 0,5 см. Розріжте на смужки шириною 1-2 см.
  4. Кожну гомілку обгорніть смужкою тіста з вузького боку по спіралі. Кістки гомілок, не закриті тістом, обгорніть фольгою.
  5. Викладіть гомілки на деко, застелене пергаментом, на відстані одна від одної. Змастіть тісто жовтком і присипте кунжутом.
  6. Випікайте в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 40-45 хвилин.

Поради:

  • За бажанням шкірку з гомілок можна зняти.
  • Листкове тісто використовуйте як дріжджове, так і без дріжджів.